Ing-Marie Palm Jannike Taube Sven Mellberg Claes Kampe Helena Johnsson Monica Engström

Ing-Marie Palm, arbetsterapeut

När jag fick veta att en av mina katter var sjuk och bara hade en kort tid kvar att leva, tog jag kontakt med Ami, som tidigare hade kommunicerat med min brors katt. Ami fick kontakt med Loka och jag fick veta mer om hur han uppfattade sin situation, vilket hjälpte mig enormt vad gäller att processa hans avslut som var mycket smärtsamt för mig. Dessutom fick jag mycket givande och till och med rolig information från de andra fem katterna i flocken: hans mor, bror och småsyskon! Det hela var en mycket stark upplevelse som jag aldrig kommer att glömma och jag kan varmt rekommendera kontakt med Ami!

Bilden: Ing-Marie med dottern Christelle och katten Gosen.


Jannike Taube, skådespelare, komiker

Jag är en kvinna mitt i livet som har två söner i övre tonåren. Relationen till min ena son har alltid varit lite speciell. Jag har alltid känt att vi står varandra nära, som om vi har ett förflutet ihop. Under en period när min son mådde riktigt dåligt, när det var fara för hans liv, tog jag kontakt med Ami för att få vägledning. Kosmos, via Ami, berättade för mig att min son och jag hade outredda konflikter från många tidigare liv bakom oss. Kosmos såg att vi båda i detta livet var beredda att nå sinnesfrid tillsammans. Jag fick hjälp av Kosmos med hur jag skulle förhålla mig till min son. Utan den vägledningen hade vi hamnat på konfliktens väg på nolltid. När jag fick veta hur han känner innerst inne släppte jag alla garder och jag kunde möta honom med ett nytt lugn. Den enorma spänningshuvudvärk som jag då var drabbad av och som var direkt kopplad till oron, försvann i den stunden. Jag hade haft konstant huvudvärk i ett och ett halvt år.
För mer info och kontakt: www.janniketaube.seSven Mellberg, pensionär

Min familjs hund, en 12-årig australisk terrier, tik, började kissa inne. Problemet växte och vi visste inte vad vi skulle ta oss till. Myran, som hunden heter, kissade på golv och mattor fem till tio gånger om dagen. En undersökning hos veterinären visade inget fel. Trots detta fick hon medicin – som inte hjälpte. Kunde vi ha henne kvar över huvud taget? Efter att Ami haft ett samtal med Myran så slutade hon kissa inomhus. Kissandet visade sig bero på missnöje med familjesituationen, från Myrans horisont sett. När hon förstod att hon kissade med livet som insats, och att vi skulle göra allt vi kunde för att rätta till det hon var missnöjd med, så slutade hon.
Claes Kampe, marknadsförare

Jag träffade Ami och hennes Kosmos första gången 1999 när hon höll på att lägga grunden för sin relation till Kosmos. Redan från början kändes det som att komma hem, att jag mötte en gammal vän som jag längtat efter hela livet. Kosmos har under alla dessa år varit en viktig inspirationskälla som med sin kärleksfulla energi tagit fram min livslust och känsla av meningsfullhet. Jag har uppmuntrats till personlig utveckling och fått praktiska råd i livets svåra stunder. Både mitt existentiella grubblande och vardagsnära problem har satts i ett större sammanhang där jag fått hjälp med nya tolkningsmodeller för att förstå mig själv och min omvärld. Idag är jag en mer balanserad person. Jag vågar visa mina känslor och är inte så rädd för att misslyckas. Ami och Kosmos har hjälpt mig att bli tryggare i mig själv och jag strävar inte längre efter att bli älskad och bekräftad av andra för att må bra.


Helena Johnsson, diplomerad kraniosakral terapeut

Jag arbetar med kroppsterapi på häst, hund och människa. När jag mötte Ami kändes det direkt att Kosmos och hon skulle kunna bidra med mycket gott i relationen mellan djur och människa. Min häst Kylvana är ett 12-årigt sto som länge haft problem i kroppen och varit hos många veterinärer utan att grundorsaken hittats. Samtalet mellan mig, Ami, Kosmos och Kylvana blev en fantastisk stund där jag slutligen fick bekräftat var Kylvanas problem satt någonstans. Vi kunde vid nästa veterinärbesök också konstatera att det stämde. Jag kan varmt rekommendera Ami och Kosmos då de flera gånger kompletterat min kraniosakrala behandling på djur med sin fantastiska förmåga att förmedla viktiga budskap mellan djuret och ägaren. För mer info och kontakt: www.helenajohnsson.seMonica Engström, assistent, Utbildningsdepartementet

När jag fick reda på Ami Sundemans förmåga att ge medial vägledning blev jag nyfiken. Jag befann mig i en rad besvärliga situationer. Jag hade problem med relationer till gamla vänner, min diabetes krånglade och blodsockret åkte berg- och dalbana. Jag hade också svårt att hantera att en nära vän var svårt sjuk i cancer. Vid Kosmossamtalen fick jag en rad kloka och kärleksfulla råd. Mina samtal med Ami och Kosmos har gjort min vardag enklare och roligare. Jag har fått ökad insikt om vem jag är och hur mina arbetskamrater och vänner uppfattar mig, och hur de upplever olika situationer. Detta har påverkat hela mitt liv på ett mycket positivt sätt.